Józefów "Razem dla Martynki"

Parafialny Zespół Caritas przy kościele pw. Niepokalanego Poczęcia NMP w Józefowie wraz ze Szkolnymi Kołami Caritas organizuje 1 maja Rodzinny Festyn Charytatywny pod hasłem: "Razem dla Martynki".

O potrzebie udzielenia pomocy chorej dziewczynce powiedział w rozmowie z Małgorzatą Godzisz, diecezjalny koordynator wolontariatu Caritas Aneta Tryniecka.

Rodzinny Festyn Charytatywny odbędzie się na Rynku Miejskim w Józefowie. Całość poprzedzi msza św. o godz. 12.30 z udziałem wolontariuszy Caritas. Wszyscy mieszkańcy już od dawna wspierają dziewczynkę i jej rodziców – zapewniła Aneta Tryniecka.

Podczas festynu przewidywany jest udział dyrektora Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej ks. Adama Sobczaka oraz Katolickiego Radia Zamość. Serdecznie zapraszamy wszystkich do czynnego udziału w festynie, z którego cały dochód zostanie przeznaczony na dalsze leczenie Martynki Nowak. Szczegóły na plakacie zamieszczonym powyżej.

MG