Tydzień Wychowania

Jak co roku we wrześniu już  po raz szósty przeżywaliśmy Tydzień Wychowania pod hasłem "Miłosierni jak Ojciec", organizowanego w całej naszej Ojczyźnie. Tym razem nasza refleksja nad wychowaniem w związku z trwającym Nadzwyczajnym Jubileuszem Miłosierdzia skupiona była wokół tajemnicy Miłosierdzia Boga i odpowiedzi człowieka, który go doświadcza. Od 12 do 16 września Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Miejskich Nr 3 w Hrubieszowie zorganizowało quizy związane z Tygodniem Wychowania.

Wolontariusze podczas przerw podchodzili do uczniów i nauczycieli z przygotowanymi pytaniami na temat Miłosierdzia Bożego. Zwycięzcy owych quizów otrzymywali nagrody w postaci nalepek związanych z Tygodniem Wychowania. "W czasie spotkań z młodymi w ramach Światowych Dni Młodzieży w Krakowie papież Franciszek, używając wymownych obrazów, zachęcał do czynnej miłości i wzywał swych słuchaczy do zejścia z wygodnej kanapy by nie stać się młodym emerytem rzucającym ręcznik przed rozpoczęciem walki.

Przeżywając tegoroczny Tydzień Wychowania inspirowaliśmy się papieskim przesłaniem!

ZA WSZYSTKO DZIĘKUJEMY PANU
KLARA