Piekarnia Aleksandra i Jan Ciurysek

Wczasorekolekcje dla niepełnosprawnych

POŁĄCZ SERCE! Co roku odbywają się wczasorekolekcje dla osób niepełnosprawnych na terenie diecezji zamojsko-lubaczowskiej. Organizuje je Duszpasterstwo Osób Niepełnosprawnych wspólnie z diecezjalnym Caritasem.

Tym razem zaplanowano je w dniach 17-22 lipca w Hucie Różanieckiej. O wakacjach z Bogiem powiedział Małgorzacie Godzisz ks. Karol Jędruszczak, duszpasterz osób niepełnosprawnych rejonu biłgorajskiego.

By takie spotkanie mogło dojść do skutku potrzebne są środki finansowe dla jego uczestników, w tym przypadku niepełnosprawnych. Caritas Diecezji Zamojsko-lubaczowskiej uruchomił specjalne konto bankowe, poprzez które każdy z nas może sprawić, że więcej osób skorzysta z wczasorekolekcji. Do wsparcia zachęcał ks. Karol Jędruszczak.

Każdy darczyńca zostanie zauważony.

Numer konta bankowego Caritas Diecezji Zamojsko-lubaczowskiej znajduje się na plakacie dołączonym do wiadomości. Należy pamiętać, by w tytule przelewu był dopisek „rekolekcje niepełnosprawni”.

MG