Tornister Pełen Uśmiechów

W dniach 6-9 września w naszej szkole odbyła się zbiórka przyborów szkolnych pod tytułem "Tornister Pełen Uśmiechów". Zorganizowało ją Szkolne Koło Caritas z Zespołu Szkół Miejskich Nr 3 w Hrubieszowie. W przedsięwzięciu wzięło udział 15 wolontariuszy Caritasu. Zebrano 82,27 zł i zakupiono 5 wyprawek szkolnych oraz rozdano je najbardziej potrzebującym uczniom naszej szkoły. Jesteśmy wdzięczni wszystkim dzieciom, rodzicom oraz nauczycielom, którzy wsparli tę kwestę.

11 września natomiast ta sama zbiórka odbyła się przy kościele św. Mikołaja w Hrubieszowie, gdzie nasi wolontariusze Szkolnego Koła Caritas uzbierali 868,54 zł. Zostało zakupione 27 wyprawek szkolnych oraz rozdano je ubogim dzieciom naszej placówki wychowawczej. Serdecznie dziękujemy Księdzu Dziekanowi Wiesławowi Oleszkowi oraz wszystkim parafianom, którzy dołożyli się do tak szczytnego celu.

ZA WSZYSTKO DZIĘKUJEMY PANU
KLARA