Zdrowa szkoła - szkolenia dla nauczycieli

Ministerstwo Zdrowia powierzyło Caritas Archidiecezji Szczecińsko – Kamieńskiej realizację projektu "Wspieranie szkół i placówek oświatowych w zakresie interwencji kryzysowej". Do tych działań włączył się Caritas Diecezji Zamojsko-Lubaczowskiej.

zdrowa szkola szkolenia dla nauczycieli

Aneta Tryniecka, diecezjalny koordynator wolontariatu Caritas wyjaśniła Małgorzacie Godzisz jakie tematy będą podejmowane.

Uczestnikami szkolenia mogą być nauczyciele, przedstawiciele publicznych i niepublicznych placówek doskonalenia nauczycieli lub poradni psychologiczno-pedagogicznych, psychologowie i pedagodzy zatrudnieni w szkole oraz pozostałe osoby pracujące z dziećmi i młodzieżą (np. wychowawcy świetlic, trenerzy, pracownicy domów dziecka, kuratorzy, mediatorzy, itp.) Szkolenia odbędą się w dniach: 4-5, 9-10, 18-19, 25-26 listopada w Elbest Hotels w Krasnobrodzie.
Zadanie finansowane jest ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2016-2020. Zapraszamy na stronę projektu: www.zdrowaszkola.org.pl. Szczegółowych informacji udziela Aneta Rozmus, tel. 504662878anetarozmus@interia.pl